Vodikov
peroksid

Informacije in naročila:

041 612 794 | info@powersept.com

Nasveti za preprečevanje glivic

Nasveti za preprečevanje glivic

Eden od zanesljivih znakov, da imate glivice oz. so na koži prisotne bakterije je pena, ki se pojavi na mestu, ki ga poškropite z Powerseptom. Mestom, kjer se po nanosu Powersepta pojavi pena, je treba posvetiti posebno pozornost.

Po vsakem tuširanju, umivanju in podobno, noge dobro obrišite, tudi predele med prsti, in po možnosti posušite z vročim zrakom.

Po tuširanju si ne obujte takoj copat, saj glivice najraje uspevajo v vlažnih okoljih. Copate si obujte šele, ko bodo vaše noge popolnoma suhe. Najbolje, da doma nosite čim bolj zračne copate ali natikače.

Če se močno potite, predele med prsti in pregibe napudrajte z otroškim pudrom.

Pri telovadbi ali jogi vedno uporabljajte svojo podlogo, prav tako pa uporabljajte svoj pribor za striženje in urejanje nohtov.

Površine, kamor stopate bosi, dobro dezinficirajte – uporabite kar Powersept proti glivicam.

Toplice, bazeni, savne in spa centri so med najbolj izpostavljenimi mesti za glivice zato vedno nosite s seboj primerno obutev (plastične natikače), po koncu obiska pa priporočamo, da si noge preventivno poškropite s Powerseptom.

Če ste že imeli glivice, oziroma jih je imel kdo od družinskih članov, doma preventivno dezinficirajte vse čevlje – poškropite s Powerseptom in počakajte, da se posuši – prekuhajte pa tudi nogavice oziroma jih operite v pralnem stroju na vsaj 60 stopinjah Celzija.

Priporočamo, da v času, ko imate glivice, uporabljate pilice za nohte, ki so za enkratno uporabo.

Priporočljivo je, da ima vsak član družine svoj pribor za nego nohtov.

Izdelek Powersept proti glivicam si lahko ogledate tukaj.