Vodikov
peroksid

Informacije in naročila:

041 612 794 | info@powersept.com

Delovanje Powersepta na glivice

Delovanje Powersepta na glivice

Vir strokovne razlage: Mediteranski inštitut za monitoring

Običajno dezinfekcijska sredstva vsebujejo samo eno učinkovino in je zato njihova učinkovitost omejena na določeno področje, hkrati pa lahko vsebujejo nevarne snovi, ki so škodljiva tako za ljudi, kot za živali in niso biorazgradljiva. Za Powersept pa velja ravno nasprotno, saj vodikov peroksid obogaten s srebrovimi nitrati, sprošča reaktivne kisikove zvrsti, ki začnejo takoj napadati celično membrano ciljnega mikroorganizma. Ko preide čez njihovo celično membrano, poškoduje celično vsebino v procesu oksidacije s prostimi kisikovimi radikali.

Powersept tehnologija je kompleksna, vendar čudovito preprosta. Powersept ostaja učinkovit pri različnih temperaturah in pH vrednostih in je kemično združljiv z večino sredstev.

Prednosti Powersepta proti glivicam:

Prvi izdelek, ki ponuja celovito rešitev na področju uničenja glivic

Uniči glivice kjerkoli na koži

S posebnim priloženim aplikatorjem uniči glivice pod nohtom

Dezinficira obutev, nogavice in površine

Učinkovito dezinficira pilice za nohte in ščipalnik

Znanstveno dokazano uniči glivice

Hitro in učinkovito delovanje

Vidno uničevanje glivic

Za lepe, sijoče nohte in nohte brez nepravilnosti

Učinkovita dezinfekcija obutve, pribora za nego nohtov in površine, kamor stopate bosi

Brez vonja in okusa

Ne vsebuje kancerogenih in mutagenih snovi

Biološki – po delovanju razpade na vodo in kisik

Podaljšana učinkovitost – zaradi pomoči srebrovih nitratov spontano ne razpade, kot navaden vodikov peroksid in ima zato tudi daljšo učinkovitost.

Delovanje Powersept-a v praksi:

Ker smo se več kot leto dni zaman borili z glivicami na nogah sina, smo pred tremi tedni preizkusili tudi vaše pršilo Power sept. Zaenkrat je izboljšanje vidno in upam, da bo tako tudi ostalo. Naredil sem nekaj posnetkov nog pred začetkom uporabe, ob uporabi (vidi se pena) in sedaj po treh tednih uporabe. Mogoče vam pridejo prav. Ob pričetku uporabe je bilo stanje resno predvsem med prsti nog in na sprednji strani prstov, tudi po podplatih. Sedaj pa je koža na podplatih ponovno gladka, stanje med prsti in na sprednjem delu stopala pa se je vidno izboljšalo, ob pršenju s Powerseptom pa se tudi nič več ne dela pena.

— Robert, Kamnik

— Urška, Zagorje ob Savi

S Powerseptom enostavno dezinficirate tudi obutev in nogavice

Ni zadosti, če sredstva proti glivicam uporabljate le na mestu, kjer se glivice nahajajo. Če imate glivice na nogah oziroma prstih, se z veliko verjetnostjo nahajajo tudi na vaših nogavicah, copatih, obutvi, posteljnini, kopalnici ter celo v pralnem stroju. Zato je izredno pomembno, da dezinficirate tudi obutev in nogavice ter drug material oziroma površine, ki so prišle v stik z glivicami.

To je edini učinkovit način, ki bo glivice popolnoma odstranil, ščitil pa vas bo tudi pred ponovitvijo.

Izdelek Powersept proti glivicam si lahko ogledate tukaj.