Vodikov
peroksid

Informacije in naročila:

041 612 794 | info@powersept.com

Novičke

Obstajata dve nevarnosti: da boste dobili glivice in da jih boste ponovno dobili

23/10/2014

Ljudje smo naučeni, da kadar planiramo oddih, vzamemo s seboj tudi stvari za prvo pomoč, “za vsak primer” in tiste “če se slučajno zgodi”.

Navajeni smo torej, da če se kam odpravljamo, se moramo zavarovati pred neželenim. Ko gremo na plažo, vzamemo sončno kremo in ko gremo v gozd, vzamemo repelente proti klopom in komarjem. Prav tako se moramo na javnih kopališčih in drugih podobnih javnih prostorih zavarovati pred glivicami. Ljudje dobimo glivice najpogosteje prav v javnih bazenih, toplicah, savnah in skupnih tuših. Obstajata dve nevarnosti: da boste dobili glivice in da jih boste ponovno dobili. Glivice napadejo med 6 in 8 odstotkov odraslih. Pri ljudeh starih od 40 do 60 let pa se ta odstotek poveča na 15–20%! Odstotek tistih z glivicami, ki so bili v toplicah, pa se drastično poveča. Za vas imamo dve novici.

img_danyang_aquaworld02

Prva, slaba je ta, da v kolikor ste že imeli glivice, spadate v t.i. rizično skupino. To pomeni, da je velika verjetnost, da jih boste ponovno dobili. Vse je vprašanje časa, izpostavljenosti, nege in vašega počutja. Dobra novica je, da se glivic lahko znebimo. Še več, pred glivicami se lahko zavarujemo. Preventivno. Kako? Pravzaprav preprosto. Na javnih kopališčih, toplicah, v savnah in v skupinskih tuših nosite plastične natikače.

nicolette-flip-flop-1

S tem preprečite neposreden stik nog s površinami, kjer hodimo bosi. Natikače in noge pa pred in po uporabi takih prostorov prešpricamo z Powerseptom, ki vas bo zaščitil. Predvsem pomembno pa je tudi, da ko zapuščamo kopališče, savne, tuše … da si noge temeljito operemo in osušimo. Uporabljamo bombažne nogavice in zračne čevlje. Tako verjetnost, da dobimo glivice zmanjšamo za 70%.  Na problem glivic moramo vedno gledati celostno. To pomeni, da jih ne moremo odstranjevati samo denimo s površine nohta. Glivice so tudi povsod okrog in tudi tam kjer jih ne vidimo, pod nohtom, v žepih okoli nohta, v čevljih, copatih, na pilicah,  nogavicah, v pralnem stroju, na preprogah v kopalnici… Zato je izjemnega pomena, da se jih znebimo povsod, ne le na nohtu. Tega pa se mnogo ljudi ne zaveda in zato “meče denar skozi okno” z nakupi različnih sredstev proti glivicam in domačih pripravkov. 

Nazaj na novice