Vodikov
peroksid

Informacije in naročila:

041 612 794 | info@powersept.com

Novičke

Lahko sploh še rešim nohte?

03/10/2014

Zadebeljeni, rumeni in krhajoči nohti – jim je še mogoče pomagati?

Da nohti postanejo v celoti rumeni, da se zadebelijo in so v fazi, ko se že lomijo, morajo biti glivice že dolgo prisotne. Vsaj nekaj let. Seveda so odstopanja. Vendar o tem ni dvoma, kadar imajo vsi nohti roke ali noge (ali celo obeh nog in rok) takšen izgled.

nagel_pilz-580x435

Rumeni, zadebeljeni in krhajoči se nohti

Vaše naslednje vprašanje pa je seveda: “Ali je še sploh možno glivice odstraniti?” Odgovor je: “SEVEDA!” To je za vas dobra novica, a hkrati pomeni tudi trdo delo in dosledno nego.

Zadebeljen in rumen noht pomeni, da so glivice že močno napredovale in so prisotne dalj časa, zato je temu primeren tudi čas tretmaja. Nikakor ne pričakujte rezultatov čez noč ali v kratkem času, takšna je resnica. Zadebeljenost je znak, da so glivice prodrle globoko v roževino nohta in potreben bo čas in primerna nega, da se jih znebimo.

Powersept je sicer pršilo, a učinkuje takoj in na površini uniči glivice, njegova učinkovitost je 99,9%.  V primeru, ko so vaši nohti hudo spremenjeni, pa je pristop nekoliko drugačen. Powersept popršimo po površini nohta. Z aplikatorjem  nanesemo tekočino tudi pod noht, kjer je idealen prostor za razvoj glivic – toplo, temno in vlažno okolje in žepke okoli nohta. Najbolje je, da se lotimo z odstranjevanjem glivic tudi na drugih nohtih in prostorih med prsti. Nikakor ne smemo pozabiti na naše čevlje, copate in drugo obutev. Saj večino dneva preživimo obuti. Lotimo se tudi ščipalcev in škarij za nohte, ter ne pozabimo na pilice. Če je le možno imejmo obute nogavice, ki so bombažne in jih je možno oprati pri vsaj 60 stopinjah. Ne pozabimo na zračno obutev.

TODA v vašem primeru svetujemo da, …

zvečer, ko smo si temeljito oprali noge in jih tudi temeljito posušili (lahko tudi s sušilnikom za lase) nanesemo Powersept na nohte in kožo. V primerih, ko so glivice globoko v nohtu pa svežo GAZO namočimo v Powersept in jo položimo na noht. Pustimo delovati dalj časa, da tekočina omehča noht in deluje bolj v globino.  To lahko nekajkrat ponovimo. Noht pa tudi obrežemo ali s primerno pilico previdno popolimo.

Postopke ponavljamo vsak večer, pilimo po potrebi.

gauze-pad

Vsakič uporabite svežo gazo

 

Čez koliko časa lahko pričakujemo rezultate? Seveda je to odvisno od več dejavnikov, jasno pa je da, ko se bo vaš noht popolnoma obnovil oziroma ko bo prerastel spremenjenega.

Ne smemo pozabiti tudi na preventivo – izogibamo se krajem kjer je glivic največ – javna kopališča, toplice, savne in skupinski tuši. Tam imejmo obute lastne plastične natikače, ki nas bodo ščitili pred direktnim stikom s površinami.

 

Nazaj na novice