Vodikov
peroksid

Informacije in naročila:

041 612 794 | info@powersept.com

Novičke

Otroci in glivice na nogah

17/09/2014

Vse pogoste se pojavljajo glivice tudi pri otrocih. Toda tu jih najpogosteje najdemo na koži, navadno na stopalih.

Kaj jih povzroča?

Pojavijo se pri normalno aktivnih in predvsem pri športno aktivnih otrocih. Glivice se mnogokrat pojavijo pri otrocih, ki se tedensko ukvarjajo s športom. Tako kot odrasli se tudi otroci potijo. Vsi, ki imate otroke veste, da so otroške noge pogosto potne in to že takrat ko otroci samo kobacajo. Glivice na koži, denimo na nogah srbijo, še posebej po kopanju ali tuširanji v topli vodi. Pogosto se polewg nohtov nahajajo tudi med prsti na nogah, pod prstmi in tudi na podplatih.

athletes-footpred uporabo

 

Tako za odrasle kot za otroke velja isto pravilo. Redna in kakovostna skrb za noge. Najbolje je imeti nogavice, ki vsebujejo kar največ bombaža in jih lahko peremo vsaj na 60 stopinj v pralnem stroju. Poskrbeti moramo torej za dobro obutev in copate. Kupujemo obutev, ki je lahka in zračna, nekaterim najbolj usrezajo usnjeni izdelki. Ne pozabimo pa tudi na copate! Copati naj bodo prav tako zračni, dobro je tudi, če jih je mogoče prati v pralnem stroju. Kot pri čevljih, tudi pri copatih izbiramo usnje, a le, če ugotovite, da se vam stanje izboljšuje. Kadar se malim otrokom ali pa tistim večji in sploh športno aktivnim noge potijo – redno umivajte noge vsak večer (ali po športnih vadbah) in jih dobro osušite (lahko tudi s sušilnikom za lase). Poskusite pa lahko lahko tudi z otroškim pudrom, ki ga posipate čez stopala.

0db57b756e7870acb9722aa63cc7f368

V primerih, ko pa že opazimo pojav glivic na nogah pa pričnemo z uničevanjem le-teh takoj. Na tržišču obstajajo tudi sredstva , ki jih samo poškorpite po nogah, ni jih potrebno brisati ali izpirati, ter pustite delovati. Najbolj enostavno je, če lahko isto sredstvo uporabite tudi za čevlje in copate in glivice uničite tudi tam. Bodite pazljivi, da so izdelki primerni za otroke, prijazni do okolja in biološko razgradljivi. Prav tako bodite pozorni na to, da lahko izdelek uporabljate dlje časa. Predvsem pa bodite pozorni na preventivo. Če je mogoče, otroške noge zaščitite tudi pred in po obisku bazenov, kopališč in skupnih igrišč, kjer otroci hodijo bosi. Kadar izdelek proti glivicam, ki ste ga kupili v lekarni (in je primeren tudi za otroke) uporabljate in po nekaj dneh ni vidne opazne spremembe pa se oglasite pri zdravniku, da nevšečnost na koži točno diagnosticira.

balaton-club-tihany-children-pool

Nazaj na novice