Vodikov
peroksid

Informacije in naročila:

041 612 794 | info@powersept.com

Novičke

Kako se spopasti z glivicami?

23/07/2014

Kako-se-spopasti-z-glivicami

Osnovne zapovedi:

• Vedno pomaga preventiva in osnovni higienski ukrepi, kot so redno umivanje, brisanje in sušenje ter udobna in zračna obutev.
• Če ste nagnjeni k znojenju nog, je potrebno vsaj enkrat dnevno zamenjati nogavice in obutev, pomembno pa je tudi, da so domači copati zračni in udobni.
• Zelo je pomembno, da vsakič, po umivanju, noge in nohte natančno obrišemo, še posebej predele med prsti. Priporočljivo je tudi, da jih po brisanju še dobro posušimo s fenom.
• Vsak član družine naj ima svoj pribor za striženje nohtov, nikakor pa si ne izmenjujte oziroma posojajte pilice za nohte.
• Pri postopku brisanja nog, vedno rutinsko preverimo predele med prsti in barvo nohtov. V primeru, da opazimo luščenje kože med prsti, na podplatih, srbenje oziroma spremembo barve nohta, je potrebno s tretmajem in zatiranjem glivic pričeti brez odlašanja.
• Pazite je treba, da na javnih površinah ne hodimo bosi. Glivice se namreč pogosto zadržujejo na kopališčih, v savnah, telovadnicah in tuš kabinah.

Kateri izdelek na trgu je pravi zame?

Glivice morate uničiti, saj vas lahko resno ogrozijo Na trgu obstaja mnogo izdelkov za preprečevanje glivic, pomembno pa je, da izberete tisti proizvod, ki ponuja kar se da celovito rešitev. Ker se glivice rade zadržujejo tako na nohtih, med prsti in pod nohti, glejte, da izdelek omogoča uničenje glivic tudi pod nohtom in med prsti ter ne zagotavlja le površinskega tretmaja. Poleg uničevanja glivic na nohtih, prstih in nogah, je izrednega pomena tudi, da poiščete proizvod, ki omogoča tudi dezinfekcijo copat, čevljev, nogavic in pilic za nohte, saj se nepridiprave glivice rade zadržujejo tudi na teh mestih in jih tako, v primeru ignorance, zlahkla lahko prenesete nazaj na vaša stopala, roke, prste in drugje na kožo.

Nazaj na novice